Malawi

Share this campaign!

Voluntar în Malawi

 

În octombrie 2019, 13 voluntari Habitat for Humanity România au mers în comunitățile Chisidze și Kampido din Salima, Malawi, unde au construit 2 case pentru 2 familii nevoiașe în 6 zile.

 

Beneficiarele sunt Steria Yohane, o mamă care își crește singură cei 4 copii după moartea soțului, și Lucy Benitala, o mamă singură cu doi copii, care suferă de sindromul Down. În cazul lui Lucy, mama și sora ei o ajută la întreținerea gospodăriei.

 

Ambele familii locuiau în condiții improprii, acoperișurile și pereții caselor suferind de pe urma inundațiilor abundente din timpul sezonului ploios. De asemenea, ambele familii se bazează pe agricultură drept singura sursă de venituri.

 

Testimoniale voluntari în Malawi 2019:

 

Cosmin

 

“Vine un moment în viață când îți dorești să dăruiești celor din jur ceva din ce ai acumulat. Imediat ce am auzit de această oportunitate, am simțit impulsul imediat să mă alătur.”

 

Bogdan

 

“Oamenii de aici sunt foarte legați de natură; nu am văzut nicăieri în lume lucrul acesta atât de mult ca aici. De fiecare dată când vin în Africa, am ceva de învățat de la oamenii de aici.”

 

Anca

 

“Lucrez cu Habitat de 13 ani, si am văzut această oportunitate drept o provocare: De ce să nu merg să construiesc case în Africa?”

 

Radu

 

“Situațiile de viață de aici te fac să te simți umil. Chiar dacă oamenilor de aici le lipsesc utilități de bază cum ar fi apa curentă sau electricitatea, reușesc să zâmbească din inimă.”

 

Felicia

 

“Încă de când am venit aici, mă simt un om privilegiat. Am venit în Malawi pentru a ajuta oamenii care au nevoie de ajutor aici, însă avem atât de multe lucruri de învățat de la oamenii de aici.”

 

Adrian

 

“Mă impresionează faptul că oamenii de aici pot fi atât de fericiți cu puținul pe care îl au.”

 

Georgiana

 

“Cred că este important să ieșim din zona proprie de confort și să încercăm să facem ceva pentru alții. Fiecare ar trebui să încerce asta măcar o data în viață.”

 

Roberto

 

“Greutățile și sărăcia sunt prezente peste tot, atât în SUA, cât și în România și Malawi. Ce mă impresionează este puterea oamenilor din Malawi de a zâmbi, și asta mă motivează să merg mai departe”.