Salvăm Salvatorii

Target: 12000 RON
1.32%
Donează!
Voluntariaza!

Marime tricou:

Share this campaign!

Data de finalizare: 2020-12-11

Beneficiari: WIP

Medicii de pe ambulanță sunt cei din linia întâi în lupta cu virusul COVID-19. Ei sunt primii ajunși pe front. Împreună le construim un adăpost sigur!

 

65.000 de oameni din județul Bacău depind de ajutorul medicilor de la Serviciul de Ambulanță Moinești. Personalul medical este la datorie în fiecare zi, și va fi în continuare, pentru a oferi sprijin și asistență medicală de urgență persoanelor din 11 localități ale jud. Bacău care solicită ajutor sunând la 112.

 

Însă medicii de pe ambulanță, salvatorii noștri de pe front, au nevoie de sănătate și odihnă pentru a-și îndeplini datoria. Acest lucru este cu atât mai necesar, cu cât în România, numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 crește. În acest timp, medicii de pe ambulanță sunt primii care intervin pentru preluarea pacienților care prezintă simptome specifice infecției cu noul coronavirus.

 

Prin campania ”Salvăm Salvatorii”, Habitat for Humanity România strânge fonduri pentru construirea unui nou Centru pentru situații de urgență în Moinești. Aici angajații Serviciului de Ambulanță Moinești (personal medical) se vor putea odihni într-un spațiu decent și sigur, în care sănătatea nu le va fi pusă în pericol și unde circuitele funcționale vor respecta normele igienico-sanitare necesare în împiedicarea contaminării.

 

Nevoia construirii unui nou centru este atât de urgentă, întrucât personalul medical își desfășoară în prezent activitatea în două clădiri foarte vechi, aflate într-o stare avansată de degradare, unde nu există un grup sanitar dotat corespunzător și nici rețea de canalizare.

 

„Cel mai tare avem nevoie de condiții omenești de lucru, de spații de lucru salubre, de mașini și echipamente de protecție. Suntem dispuși să muncim voluntar pentru a ne construi clădirile de care avem nevoie. Dar pentru asta ne trebuie ajutor. Și de asta am apelat la Habitat for Humanity România.”, răspunsul lui Dr. Florin Hiru, medic la Serviciul de Ambulanță Județean Bacău, substația Moinești, la întrebarea: Salvatorii au și ei nevoie de ajutor?

 

Pentru cine construim:

 
    • 33 de angajați (personal medical) ai Serviciului de Ambulanță Moinești (medici, asistente și ambulanțieri)
 
  • 65.000 de oameni din 11 localități ale județului Bacău care locuiesc în proximitatea centrului de urgență si sunt deserviți de către acest serviciu medical, ori de câte ori aceștia cheamă o ambulanță.
 

Perioada de desfășurare

 

2020 - 2021